Lisätietoja

YLEISIÄ SOPIMUSEHTOJA (6. kesäkuuta 2017)

MAKSAMINEN

MATERIAALILASKU Kun tahdot tehdä tilaukset lähetämme teille materiaalilaskun. Kun maksu näkyy tilillämme vahvistamme tilauksen ja siirrämme tilauksen työjonoon, ja hankimme tarvittavat materiaalit. Tällöin annamme aika-arvion valmistumisesta ja käsityö alkaa. Huomaathan kuitenkin, että kaakeliuunin valmistamisessa menee useita kuukauisia, ja toisinaan tulee viivästyksiä tehtaasta riippumattomista syistä. Tätä maksu ei palauteta, jos tilaus täytyisi peruuttaa mikäli materiaalit on jo tilattu.

LOPPUMAKSU Kun kaakeliuunisi uunikaakelit ovat valmistuneet verstaallamme ilmoitamme toimituksesta ja sovimme aikatulusta. Asiakas suorittaa loppumaksun joko ennen lähetystä tai vastaanotettuaan toimituksen. Kaakeliuunin muurausta ei saa aloittaa ennen kuin uunikaakelit on maksettu kokonaisuudessaan. Jos kaikkia tuotteita ei saada toimitettua varsinaisessa toimituksessa, voidaan hinnasta jättää maksamatta osa sopimuksen mukaan.

LISÄMAKSUT Lisämaksuja veloitetaan asiakkaan pyytämistä lisätöistä tai tarvikkeista sekä muutoksista. Samoin kaikista ylimääräisistä lähetyksistä veloitetaan lisämaksuja.

MUURAUSLASKU Kaakeliuunin muurauksesta laskutamme aina erillisen laskun mukaan mikäli muuraamme uuninne. Tällöin kaakeliuunin muurauslasku maksetaan muuraustyön valmistuttua. Huomioikaa, että loppumaksu on kuitenkin maksettu ennen muuraamisen alkamista.

LAINAMAKSU Kanssamme on mahdollista tehdä lainasopimus maksueristä tilauksen yhteydessä.

KAAKELEISTA

KAAKELIT Kaikki kaakelimme valmistetaan käsityönä parhaista raaka-aineista. Jokainen kaakeli on yksilöllinen, ja niissä on kaunista vanhanajan vaihtelua niin itse kaakeleissa kuin sen lasitteessa. Vaikka sekoitamme saviseoksemme ja lasitteemme samalla reseptillä on lopputulos aina hieman erilainen, koska raaka-aineiden kemiallisessa kompositiossa on aina pieniä eroja. Lisäksi lopputulokseen vaikuttaa kaakelin sijainti polttouunissa. Tällainen variaatio kuuluu perinteiseen kaakeliuuniin, eikä se heikennä kaakelin laatua millään tavalla. Valmistamamme uunikaakelit eivät ole modernien tehtaiden valmistamien yhdenmukaisten kakelilaattojen kaltaisia, vaan uniikki kappaleita.

MERKINTÄ  Merkitsemme numerolla ja aakkosella aina uunikaakelit ennen toimitusta. Suosittelemme levittämään kaakelit lattialle numerojärjestyksessä. Tällöin kannattaa vielä suorittaa tarkastus merkinnälle ja harkita kaakeleiden sijoitusta oman maun mukaisesti. Kaakelit, joissa on eniten vaihtelua kuten sävyeroja sijoitetaan tyypillisesti uunin sivuille, aivan alas tai ylös ellei vanhanajan leimaa tahdota korostaa, jolloin erityisen poikkeava kakeli sijoitetaan näkyvimmälle paikalle. Kuitenkin lasitepinta vaikuttaa eriltä 50 cm päästä kuin etäältä useiden metrien päästä tarkasteltuna. Uuneja tuleekin tarkastella aina etäältä kokonaisuutena eli osien summana.

TYÖSTÖ Suosittelemme käyttämään tehokkaita ja suuria nauhahiomakoneita kaakeleiden hieno-muokkaukseen. Ennen leikkamista tulisi käyttää timantti puikkoja tai vastaavaa lasitepinnan esi-leikkamiseen viiltämällä siihen särö. Karkeampaan leikkamiseen käytetään kulmahiomakonetta tai timanttileikkuria, jonka nopeus on säädettävissä. Kaikki terät eivät kuitenkaan sovellu uunikaakelin leikkuuseen, ja alustavia testejä tulisi tehdä tämän selvittämiseksi. Mikäli on epävarma tulee ottaa yhteyttä tehtaaseen. Työstettäessä kaakeleita ei tulisi koskaan läpikastaa, sillä matalissa lämpötiloissa poltettu uunikaakelin lasite voisi vaurioitua.

SÄILYTYS kaakelit tulee säilyttää aina yli +5 Celsius asteen yläpuolella ja käyttää säännöllisesti, jotta uuni ei kerää kosteutta. Näin vältetään kosteuden aiheuttamat vauriot rakenteisiin ja lasitteeseen. Ajan saatossa lasitevaurioita kuitenkin aina syntyy, mutta siitä huolimatta kaakelit kestävät satojen vuosien käyttöä patinoituen kauniisti.

TOIMITUS  Toimitusaika on 1-3 päivää tyypillisesti. Tällöin asiakkaan on huolehdittava toimituksen vastaanotto esim. sisäänkanto ja suojaus. Tehdas ei vastaa toimitukseen liittyvistä viivästyksistä. Toimitamme tontille tai sitten lähimpään noutopisteeseen (esim. posti tai matkahuolto) vaikeakulkuisissa kohteissa kuten saaristoon, kesämökeille tai huviloille.  Asiakas vastaa siirroista ja sisäänkannosta.

KÄSITYÖUUNIN FILOSOFIAA Ja lopuksi muistathan, että uunikaakelimme valmistetaan alusta loppuun käsityönä. Yksikään kaakeli ei ole samanlainen. Niiden sävyissä, tasaisuudessa ja lasituksessa on kaunista vaihtelua. Vanhastaan hienoimmat kaakelit asetetaan uunin etuosaan näyttävimpään paikkaan, ja sivuille reunohin sekä ylös tai alas vähemmän hienot. Sävyjen kehittäminen on hidasta, ja moniväristen kaakeleiden “maalaamisen” lopputulosta ei voi täysin hallita. Lasittaminen ei ole akvarellimaalausta! Lasittajan näkemys yhdistettynä asiakkaan toiveisiin luo lopputuloksen. Usein vanhetessaan käsityöuunin lasite voi säröillä. Muistathan, että se on osa sen kaunista ja haluttua olemusta. Ominaisuus, joka ei vaikuta sen kestävyyteen, vaan johtuu puhtaiden raaka-aineiden vaihtelusta! Samoin ajan patina kuten kolhut vain parantavat sitä. Käsityöuuniin kuuluu luonnollinen “virheellisyys”, kestävyys ja inhimillisyys! Se on pala menneisyyttä! Käsityöuuni paljastaa todellisen kauneutensa etäämmältä katsottuna, jolloin sen moninaisuus luo upean harmonian!

OIKEUDET KAAKELEIHIN Kaakeliuunitehdas Helsinge pidättää oikeudet muurata ja hioa valmistamansa uunikaakelit kilpailukykyiseen hintaan. Tämä ei koske muiden tehtaiden valmistamia, mutta Kaakeliuunitehdas Helsingen korjaamia kaakeleita.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos jokin asia jäi vielä askarruttamaan!